Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan tároljam a rollerem?

Molnár Virág -
Hogyan tároljam a rollerem?
Ezen kérdés felmerülésekor gyakran szoktuk mondani a vásárlóinknak, hogy a rollerek, akárcsak mi, emberek, szeretnek egy hosszú nap után olyan közegbe hazaérkezni, ahol minden feltétel adott, hogy felkészülhessenek a következő, eseménydús napra.

 

Az E-TWOW rollerek mindegyike bátran használható minden időjárási körülmény között, hőmérsékleti szempontból ez az intervallum körülbelül -20 és +40°C közé tehető.

Tárolás szempontjából azonban kissé érzékenyebbek, hiszen az akkumulátor élettartama szempontjából a szobahőmérsékleten (15-25°C) való tárolás javasolt. Ezért ajánlott a használaton kívüli rollert beltérre, fedett helyre vinni, a garázs és pincehelységek pedig kerülendőek, hiszen az alacsony hőmérsékletben történő tárolás jelentősen ronthatja az akkumulátor kapacitását és élettartamát is megrövidítheti.

Fontos szempont továbbá, hogy az éppen nem használt rollerünket ne érje közvetlen, tűző napfény, mert az akkumulátor felforrósodhat, és működésképtelenné válhat. Nem javasoljuk tehát egy forró, nyári napon a csomagtartóban, illetve közvetlen üveg mögötti tárolást.

Olyan esetben, amikor hosszabb időre ”pihenőre” rakjuk a rollerünket, mindenképp teljesen feltöltött állapotban való tárolást javaslunk! A téli időszakban, amikor több hónapot is állhatnak a rollerek, ez különösen fontos, csakúgy mint a szobahőmérsékleten történő tárolás. Ilyenkor ajánlott havi egyszer 1 órára ismételten töltőre dugni, hogy védjük az akkumulátort. Ha ezen javaslatokat nem tartjuk be, könnyen lehet, hogy a következő szezonban az első dolgunk lesz egy új akkumulátor vásárlása, hiszen a zord hidegben, hosszú hónapokon át tárolt rollernek, akármennyire is erős darab, sajnos a hőmérséklet egy minimális gyenge pontja.

 

A legfontosabb tárolási szempontok tehát:

- Szobahőmérsékleten való tárolás (15-25°C)!
- A téli időszakban ne hagyd a rollert a hideg garázsban vagy pincében!
- Ne érje tűző napfény, nyáron ne tároljuk hosszú időn keresztül csomagtartóban, vagy üveg mögött!

- Ha több hónapra elteszed a rollert, fontos, hogy az akkumulátor teljesen feltöltött állapotban legyen és mindenképp szobahőmérsékleten tárold!
A hosszú időre eltett rollert érdemes havonta 1 órára töltőre dugni!

 

 Azonban ha ezt a pár, fontos tárolási szempontot betartod, akkor éveken keresztül, problémamentesen rollerezhetsz!

 

Kapcsolat

Kérdésed van? Hívj minket a +36 20 968 8349 telefonszámon.
Kipróbálnád? Megoldható! Keress minket a service@e-twow.hu email címen.
Vásárolnál, nézz körül a webshopunkban!