GYIK

Kell jogosítvány a használathoz?

Nem, a jelenlegi szabályozás szerint rollerezve – tulajdonképpen – gyalogosnak számítasz, így ahol a KRESZ szabályai engedik, tehát járdán és akár kerékpárúton is használhatod. A közúton hivatalosan vélhetően nem, illetve ott is gyalogosnak minősül.  (Jelenleg is folyik a KRESZ kidolgozása, és az elektromos eszközök kategóriába sorolása, ezért jelenleg ahány kérdés annyi féle válasz.)

 

Mekkora utat tudok megtenni vele?

Ez az adat termékspecifikus, a részletes információkban termékenként feltüntettük az egyedi teljesítményeket. A legnagyobb távolságot jelenleg a FUTURER E-TWOW BOOSTER V képes megtenni, ez akár 40km is lehet egyetlen töltéssel.  (Rendelésre készítünk belőle dupla akkus verziót (Extreme), ami még mindig csak 12,9 kg és így 80km is megtehető) Ezzel együtt  a rollerekkel egy töltéssel megtehető út hossza mindig függ a rajta álló ember súlyától, a burkolat minőségétől, és egyéb tényezőktől, pl. szél, emelkedő stb. Minden rollerünk adatlapján igyekszünk tapasztalati számokkal is segíteni a döntést. (Booster V esetében a gyári kiépítés kb 100kg-os terheléssel is tudja a 32-34 valósan megtehető kilometert.) Lithium akkumulátoros rollerek esetében az élettartam előrehaladtával minimális képességcsökkenéssel kell számolni, ezek az akkuk az életciklusuk utolsó  szakaszához közeledve is az eredeti képesség kb. 80% -át tudják produkálni.

A megadott értékeket a megadott paraméterekkel ténylegesen tudják a rollereink, köszönhetően a beépített innovatív technológiáknak (áttétel nélküli meghajtás, energia visszatermelés, kedvező gördülési paraméterek).  A felnőtt rollerek professzionális kijelzői nem csupán egy-két leddel mutatják az aktuális töltöttséget, hanem meglehetősen pontos információval szolgálnak töltöttségről, napi megtett km-ről, aktuális sebességről, stb. Ezek mind apróságok ugyan, de a napi életet nagyban megkönnyítik.

 

Felvihetem-e tömegközlekedési eszközökre?

Igen, egyik összecsukható rollerünk sem számít kerékpárnak, így összecsukott állapotban vonatra, buszra, metróra is felvihetőek.

 

Mekkora a rollerek terhelhetősége?

Felnőtt FUTURER rollereink 125 kg-ig terhelhetőek. Tudni kell azonban, hogy a maximum értékeknél a hegymászási képesség és a hatósugár értelemszerűen kevesebb mint a 75 kg-ra megadott értékek.

 

Miért praktikusabb egy elektromos roller mint egy elektromos kerékpár?

Mert a méret a lényeg… Próbálj meg egy elektromos kerékpárt bedobni a csomagtartóba! Vagy az előszobában könnyedén elférni tőle. Vagy vidd be a munkahelyedre, és rejtsd el az asztalod alá tölteni… Egy ultrakönnyű, összecsukható elektromos rollerrel ezt mind-mind megteheted! Sőt! A hozzá vásárolható kerekes táskában akárhová könnyedén szállíthatod. Nem kell tetőcsomagtartó, külön bringaszállító felszerelés, stb.

Mindazonáltal a rollert nem kerékpár helyett, hanem mellé ajánljuk. Mert szerintünk olyasmit tud amit mindenkinek meg kéne tapasztalnia.

 

Mit érdemes tudni a szerviz háttérről?

Az E-TWOW rollerekhez Magyarországon kizárólag nálunk elérhető a gyári támogatás, elektromos  rollereinket saját szervizben, mi szervizeljük, szakembereink tudása, és az alkatrész utánpótlás folyamatos biztosítása, több mint 6 éves tapasztalatunk és termékismeretünk,  elhivatottságunk a garancia, hogy ha egyszer elektromos rollert vásároltál nálunk, nem maradsz elektromos roller nélkül! Érdemes elmondani, hogy a kerékbe épített motorok egyik hatalmas előnye, hogy szinte nulla a szerviz igényük, gyakorlatilag a teljes élettartamuk alatt nem várható meghibásodás, nincs lánc, nincs szíj, nincs ami elkopjon, szakadjon, illetve gondozni, utána állítani  kelljen (másrészről nincs zaj sem és nem emészt fel energiát feleslegesen az áttétel, mert  ami nincs az nem is fogyaszt…). Ha bármilyen kérdésed van keress nyugodtan az elérhetőségeink bármelyikén.

 

Használhatom esőben az elektromos rollerem?

Immár a FUTURER E-TWOW Booster Plus S & V 2018 modelljeinktől kezdve hivatalosan is IP54 védettséggel ellátottak. Ez azt jelenti, hogy idézem:

  • 5: Por ellen védett (nem károsító mértékű behatolás megengedett)
  • 4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)

A gyakorlat pedig úgy néz ki, hogy a hétköznapokban a roller korlátozások nélkül használható, a vizes út, a szemerkélő eső biztosan nem lesz akadály. A nyári zuhé kicsti más kérdés, ott már balesetveszély áll fenn a kicsúszás miatt, így semmiképp sem javasolt ilyen időben rollerezni. Még szerencse hogy picire lehet csukni és ha nagyritkán ilyen előfordul akkor felugrani egy buszra vagy villamosra.

 

Miért elektromos roller?

Egyszerűen mert nagyon praktikus és igen hatékony városi közlekedési eszköz, és mert különleges élmény használni.

 

Hová tegyem a csomagom?

Én például beszereztem egy üresen nagyon picire hajtható ultrakönnyű hátizsákot ami mindig velem van, ebben kinyitva kényelmesen elfér akár egy mindennapi bevásárlás is.

 

Mik a főbb különbségek a piacon kapható elektromos rollerek és a FUTURER elektromos rollerei között?

A Booster V például a legerősebb könnyű súlyú roller a piacon. (500W direct motor) (*Update Booster GT 700W) Emelkedőn vagy nagy súlynál tud ennek nagy jelentősége lenni, de a sima hétköznapokban is jó érzés ha rendelkezésre áll egy kis plusz erő.  Nincs másik elektromos roller aminek 125 kg lenne a tényleges terhelhetősége. Nincs a piacon elektromos roller ami már 6 generációt megélt, így fejlesztésben és technikai kiforrottságban egyszerűen nem összehasonlíthatóak. A FUTURER elektromos rollerek akkuira  1 év vagy 4000 km garanciát vállalunk. Legjobb tudomásunk szerint senki sem vállal km garanciát akkukra. A FUTURER az egyetlen roller amivel együtt egy “roller hotline” is jár, biztosítva, hogy minden felmerülő kérdésre azonnal válasz kapható. Igen. Legyen az este 8 vagy vasárnap délután. Minden különbséget nehéz felsorolni. Az átgondoltság, a használhatóság  a minőség általános, talán elcsépelt fogalmak, de nem nagyon van más szavunk. Talán hogy “..tényleg egyben van…”

 

Miért pont tőlünk?

Nálunk például nincs extra üzembe helyezési díj, rejtett plusz költség egyik termékre sem, alapértelmezés hogy ingyenes a szállítás, a kiírt árak minden esetben egyben a fizetendő árak is. Vagy mert hitünk szerint a szolgáltatás és termékek minőségének ügyében nincs kompromisszum. Ha nálunk vásárolsz elvárhatod a figyelmet, a személyre szabott ügyintézést, a minőségi terméket, a gyors szerviz szolgáltatást, a részletekbe menő pontos tájékoztatást, a 2014-óta gyűjtött E-TWOW tapasztalatot. Mert sokszor az apró részletek a legfontosabbak.

Az, hogy mostanra többen próbálkoznak szürkén vagy feketén E-TWOW értékesítéssel jól mutatja, hogy az emberek szeretik az eszközt, és kvázi mindenáron hozzá szeretnének jutni, nem törődve azzal hogy ki mit tud biztosítani jótállás vagy szerviz ügyben. Nincs ezzel baj, mi csak örülünk ha valaki E-TWOW rollert szeretne, és ennek nem feltétele hogy tőlünk vásároljon. Amit viszont érdemes tudni ezzel kapcsolatban, hogy az E-TWOW egy olyan roller, amit a Vásárlók rendszerint nem 1-2 évig de sokkal tovább, akár 5-6 évig is használnak, míg egyszer csak majd akkut kell benne cserélni…. Az olcsónak tűnő eszközök, források belátható módon nem tervezik, hogy rugalmas vagy hosszútávú jótállási környezetet teremtenek, nyilván meg lehet pl javítani egy BMS hibás akkut házilag és a Vásárló azt gondolja, “de hát ők is megjavították gariban” de vajon az az akku ugyanúgy tudni fogja végül a 6-8-ezer km élettartamot, vagy mondjuk kinyírja hosszútávon a cellákat, és 3-4 ezer km után akku cserés lesz.? Akkor vajon megérte 50-60 ezer forinttal olcsóbban vásárolni, ha egy új akku 120 ezres tétel? Szerintem mindenki ki tudja számolni hogy mennyire nem. De ezt döntse el mindenki.

-Mert azt E-TWOW gyár hivatalos és eredeti warranty a következőket tartalmazza (idézet az E-TWOW hivatalos weboldaláról):

“THE WARRANTY SHALL BE VOID AND ALL RIGHTS FROM IT SHALL BE LOST IN THE FOLLOWING SITUATIONS:

  1. The product hasn’t been commercialized by E-TWOW ELECTRIC MOBILITY SA or any of its authorized dealers.”

És hogy mit is jelent ez praktikusan?  A gyár csak a közvetlenül tőle – vagy az ő “authorized dealer” státuszú forgalmazóitól vásárolt rollereire garantálja a gyári jótállást. Jelenleg ez a cég, akinek ez a státusza Magyarországon egyedüliként megvan, a FUTURER Elektromos Rollerek (ROBOTFARM Bt.).

Szóval ha fontos hogy nem csak legyen egy rollered, de legyen rá valódi támogatás is. Itt vagyunk.

 

Többen kérdezték miért nem csinálunk valamit a konkurenciával? (és tényleg)

A válasz egyszerű. Nincs mit tenni azzal aki úgy szeretne előre jutni, hogy másokról valótlanságokat mond a pillanatnyi anyagi haszon reményében. Az igazság rendszerint kiderül. Ez az internet kora, amit úgy tűnik sokan még nem értettek meg.  A palánkon egyszer átdobott Vásárlók már középtávon is érezhető negatív hatást okoznak a cégnek aki így szeretne előrejutni. Ma a Vásárlók bizalom vesztése igazából sokkal többe kerül mint azt az ilyen típusú cégek számítják.

Mi hiszünk abban, hogy az őszinteségen és megbízhatóságon kívül nem sok minden kell, ha van egy jó termék. Márpedig ez a termék ilyen. És azért az E-TWOW az egyetlen gyártó akinek a rollerét forgalmazzuk, mert tapasztaltunk és hitünk szerint nincs jobb, ha valaki praktikus, minőségi, kellően átgondolt és erős, valamint hosszú távon jól használható eszközt szeretne. Ezek mellé teszünk egy jó szervizt és támogatást, meg persze sok-sok tapasztalatot. A visszajelzések azt mutatják a dolog működik.

Mi itt vagyunk, és itt leszünk mert azt, hogy szeretjük a jó elektromos rollert és szeretnénk ezt minél több embernek megmutatni nem képes semmilyen konkurencia elvenni.

 

 

Számunkra fontos Vevőink elégedettsége.

Kérjük ha észrevételed, ötleted van, oszd meg velünk az office@futurer.hu e-mail címen!

 

 

elekromos roller úton

 

Üdvözlünk weboldalunkon! Házhoz megy a teszt és ingyen visszük, Budapesten 24 órán belül! Elrejtés