Blog

Miért ne a legjobbat vennéd, ha létezik egy tényleg eredeti…

Elküldve by on 14:58 in Blog | Miért ne a legjobbat vennéd, ha létezik egy tényleg eredeti… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

 

Az E-TWOW rollerek kizárólagos, egyetlen hivatalos magyarországi forgalmazója a FUTURER (ROBOTFARM BT). Ha bárhol FUTURER márkajelzés nélküli E-TWOW vagy ahhoz nagyon hasonlító rollert találtok, akkor az vagy nem eredeti termék, vagy valódi, magyarországi jótállás nélküli termék, ennek minden valós kockázatával és problémájával! Ha kérdés merül fel, inkább keressetek bennünket, hivatalos viszonteladóinktól természetesen teljesen biztonságos vásárolni.

Húsvét – Tavasz – Elektromos Rollerek!

Elküldve by on 13:08 in Blog | Húsvét – Tavasz – Elektromos Rollerek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Booster immár 7 gyári színben rendelhető! 

Bringaexpo 2017-ben is!

Elküldve by on 14:16 in Blog | Bringaexpo 2017-ben is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

FUTURER a Bringaexpon, 2017-ben is! Idén különleges vendégünk lesz, az E-TWOW gyár képviselői közvetlenül is részt vesznek a kiállításon, ráadásul MEGEPETÉS újdonsággal is készülnek!   Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt! 2017 március 3-5., Brinagexpo a Hungexpo területén, G pavilon 11-es stand.

Ha a Tesla rollert gyártana – cikk

Elküldve by on 15:27 in Blog | 0 hozzászólás

Kérlek, olvassátok el mit ír az Index az egyik legkedveltebb modellünket górcső alá véve!

http://index.hu/kerekagy/2016/01/21/ha_a_tesla_rollert_gyartana/

 

10852805_890c48de500cfb2d8255b380943a6a08_wm

Elektromos urbanizáció – cikk

Elküldve by on 19:43 in Blog | 0 hozzászólás

Elektromos rollerek a városban.

http://bevezetem.eu/2015/12/09/elektromos-urbanizacio-avagy-vissza-a-varosba/

 

Egy családban egy darab biztosan nem elég...

Egy családban egy darab biztosan nem elég…

Zsófi relaxál – (élet)kép

Elküldve by on 14:43 in Blog | 0 hozzászólás

DI8A1149_resize

 

Ha csak kimennél a parkba egyet relaxálni, de a park kicsit messzebb van….akár 20km-re (oda vissza akár 40km..) …..a FUTURER Urban MASTER elektromos rollert ajánljuk!

Mire jó egy elektromos roller – Video

Elküldve by on 09:00 in Blog | 0 hozzászólás

Kérlek tekintsétek meg legújabb rövid videónkat, mit is “tud” az Urban sorozat.

Rollerlovagok – cikk

Elküldve by on 10:14 in Blog | 0 hozzászólás

Szerintünk érdemes elolvasni:

http://nol.hu/kultura/rollerlovagok-1539733

 

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A villanyautók esélyei – cikk

Elküldve by on 12:28 in Blog | 0 hozzászólás

A villanyautók esélyei, 1. rész

2015.05.12. 08:13 – vancat

nissan1.jpg

Érdemi szakmai vita ma már nem nagyon van arról, hogy a jövő közlekedése az elektromos hajtású járművekre épül majd.

Sokan egyenesen úgy fogalmaznak: egy röpke 100-150 éves kitérő és szünet után, valójában csak folytatódik a villanyalapű járművek technológiai fejlesztlése. Amelyek – e logika alapján  – jelenleg valahol az 1890-es, 1900-as évek szintjén állnak – összehasonlítva a belsőégésű technológiával.

Ha mindezt elfogadjuk, abból egyvalami bizonyosan következik: a villanyautózás esélyeinek latolgatása során technikai paraméterek tekintetében semmiképpen sem szabad a jelenlegi helyzetből kiindulnunk, mert az olyan lenne, mintha egy 1920-as évekbeli belsőégésű motor alapján ítélték volna meg a XX. századi motorizáció esélyeit.

Ha villanyautózásról értekezünk – és globális viszonylatokban gondolkodunk – ma már ennek szinonímájaként nyugodtan használhatjuk a Nissan kifejezést is.

Jelenleg ugyanis a világ meghatározó, globális autóipari tömeggyártói közül – szörnyű ezt kimondani – de csak és kizárólag a Nissan az, amely teljes meggyőződéssel áll az elektromos egyéni mobilitás mellett.

Az egyetlen olyan globális gyártó, amely nem csak készíti, eladja, de komolyan kutatja, népszerűsíti is és jövőképet mutat a villanyautózásnak.Arról ugyanis kevés őszinte szó esik a médiában, hogy sajnos a villanyautózásban “hagyományosan” érdekelt nagy gyártók többsége a kőolajárak nyílvánvalóan manipulatív visszaesése után, sunyin és be nem vallottan, de azonnal viszakozott: lelassította elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásait, fejlesztéseit – és bizonytalan időre elhalasztotta, vagy csak lebegteti új elektromos hajtású modellek bevezetését.

Nem szép dolog mindez, hiszen itt azért ténleg többről van szó, mint modellváltásokról, profitabilitásról. Itt és most arról van szó, hogy lesz-e értelme még a profit szónak, és lesz-e, aki élvezze azt száz év múlva.

Az, hogy a Nissan egyfajta jövőképként tekint a villanyautós fejlesztésekre, természetesen nem mentesíti azon kritériumok betartása alól, amelyek minimálisan szükségesek ahhoz, hogy a villanyautókat “környezetbarát”, “fenntartható” és a sokat hangoztatott “zéro emissziós” járműveknek tekinthessük.

Jelenleg még – nyilvánvalóan – korántsem azok.

Jogos zöld aggály velük szemben, hogy az üzemanyagtartályként szolgáló lítium-ion akkumulátorok nyersanyagainak bányászata komoly környezetterhelést jelent.

(Igaz, akik állandóan ezt hangoztatják, azoknak nem sok mondandójuk van a kőolajkitermelés és szállítás során kipusztuló ökoszisztémákról, és azokról a félévenként cserélgetett okostelefonokról, amelyek alapanyagainak bányászata és összeszerelése nem csak brutális környezetszennyezéssel, de szinte minden esetben gyermek- és/vagy rabszolgamunka felhasználásával jár. Ráadásul, míg a telefonokat, tableteket cserélgetjük, egy villanyautó – az eddigi tapasztalatok alapján – igen tartós jármű, továbbá – éppen a Nissan jóvoltából – már arra is van technológia, hogy a tíz-tizenöt év után lecsökkenő teljesítményű vollanyautó-akkumulátorok úgynevezett pufferként tovább szolgáhassanak a megújuló háztartási energia tárolása során.)

nissan3.jpgJogos jelenlegi zöld aggály a villanyautókkal szemben, hogy a használatukhoz szükséges áramot nagyon kis részben állítják elő tudatosan megújuló (nap, szél, víz) energiából, így ezek a járművek jelenleg még nemhogy zéró emissziósnak, de sokszor igazén zöldnek sem tekinthetőek.

(Igaz, akik állandóan ezt hangoztatják, azoknak nem sok mondandójuk van a kőolaj – különösen közúti és légi – szállításának költségeiről, környezeti és társadalmi kárairól. Meg arról, hogy magának a feldolgozott kőolajnak (gázolaj, benzin, kerozin) a szállításához is milyen rettenetes mennyiségű bentinre, gázolajra és kerozinra van szükség.)

Ezekre az alapvetően technológiai, de részben szemléletbeli kérdésekre igazi zöld választ kell adni  ahhoz, hogy a villanyautózás betölthesse igazán pozitív társadalmi, ökológiai hatásait.

Nyílván azt a Nissannál is tudják, hogy még egy hozzájuk hasonló globális óriás sem mehet villanyautóügyben fejjel a falnak. Koncentrálni kell az erőket ahhoz, hogy néhány modellel, néhány területen tényleges modellértékű áttörést érhessenek el.

Ezek a területek pedig a városi, városkörnyéki áruszállítás, a bérautószolgáltatás, a taxiközlekedés és az autósport.

A csatasorba állított modellek pedig: a Leaf, az NV 200 electric és a Leaf Nismo RS.

A helyszínek pedig: Amsterdam, Barcelona, London és több más nagyváros mellett szerencsére egy kicsit Budapest is.

De mindezekről legközelebb.

 

A villanyautók esélyei, 2. rész

2015.05.26. 08:24 – vancat

 

A villanyautók kedvelői és esküdt ellenségei egyaránt gyakran – és jogosan – firtatják: egyáltalán környezetbarát közlekedési eszközök-e az elektromos járművek? Ebbők következően aztán az a kérdés is felettébb releváns, hogy környezettudatosak-e egyáltalán azok a kormányok, amelyek a villanyautók terjesztését segítik elő.

Vegyük rögtön a magyar kormány példáját: éppen a minap jelentette be Varga Mihály gazdasági miniszter, hogy a következő években brutális mennyiségű, villanyautókhoz alkalmas elektromos gyorstöltőt telepítenek a hazai utak mentén.

A magyar kormány tehát ma már  európai összehasonlításban is egy kifejezetten villanyautóbarát kabinetnek tekinthető.

Mindekozben a jelenlegi magyar kormány minden idők legsúlyosabban környezet és természetvédelemellenes kabinetje – és ezt ők maguk se nagyon titkolják.

Lehet tehát úgy egy kormányzatnak  villanyautópártinak lennie, hogy mindeközben tűzzel-vassal irt mindent, aminek köze van a környezet és a természet védelméhez.

A globális szempontból provinciális példa jól igazolja, mennyire kétélű fegyverré válhat az emberiség kezében a villanyautó (is).

 

A villanyautók esélyeiről szóló előző posztomat azzal zártam: kereskedelmi szempontból a városi áruszállítás, a taxiközlekedés és az autókölcsönzés lehetnek a terjedés kitörési pontjai.

Ökológiai szempontból pedig az, hogy:

1. képesek-e a villanyautók gyártói megújuló energiákkal (elsősorban szél és nap) működtethető újratöltési lehetőségeket elterjeszteni,alke.jpg

2. képesek és hajlandók-e biztosítani a villanyautók (áram)takarékosságát, tartósságát és használatuk végeztével száz százalékban újrahasznosíthatóságát.

 

A remény mindezekkel kapcsolatosan – bennem legalábbis – erős: a Renault-Nissan csoport (de egyébként a Honda és a BMW is) már most tökéletes park-green rendszerekkel rendelkezik, vagyis olyan napelemes töltőkkel, amelyek valósággá teszik a villanyautó zéró emisszióját.

Egyébként már Magyarországon is avattak szélkerekes és napelemes töltőt is – vagyis a megújuló energiákból nyerhető villanyautóáram nem a jövő esélye, hanem a jelen realitása.

És még egy fontos szempont: ha a villanyautózás igazi paradigmaváltást hoz az egyéni mobilitásban, az annyit jelent majd, hogy új típusok, újszerű járművek fognak megjelenni az utakon villanyhajtással.

Nemcsak újak, de szimpatikusak és pontosan a megfelelő méretűek és a feladatra valók.

Ilyenekre egyébként már ma is tudunk globális és lokális jó példákat: a divatdiktátor Renault Twizy, az olasz Alké zseniális mini  villanyteherautói, vagy éppen a magyar Birdiecar kedves és praktikus modelljei.

 

 

Ők tényleg a remény szimbólumai arra, hogy a villanyautó valóban egy szebb, szelídebb, zöldebb jövő záloga.

Az én történetem (első fejezet) – idézet

Elküldve by on 15:55 in Blog | 0 hozzászólás

“Az én történetem…..
Nem is tudom, hogy kezdjem el ezt a történetet, ami velem kezdődött és a végére egy egész érdekes, talán már regénybe illő is lehetne.
Egy kora reggeli napon kezdődött, amikor elég furcsán beszélő emberek kezdtek el matatni és mindenféle kis valamit hozzám illeszteni. Nagyon érdekes volt számomra. Mi vagyok én?
Nagyon sokan voltunk. Nagy épületben sok ember volt, akik mind egytől egyig ugyanolyan valamiket csináltak, mint én. Hmmm mi lehetek én? Hamar megértettem miről beszélnek és azt is, hogy valami olyan vagyok, ami gurul. Tehát figyeltem, miközben valami érdekeset és büdöset fújt rám valami gép. Ez olyan sötét színű valami volt, ami nem tudom mire való, de sokkal jobban nézek ki így. Szóval arról beszéltek, hogy én valami roller vagyok, és még be kell tenni valami akkumlátort is.
Ezek nagyon rendes embereknek látszottak, mert óvatosan pakolásztak egyik asztalról a másikra.
Gondolom a sötét ruhám miatt, amit azelőtt kaptam, hogy szép legyek. Egyszer csak ennyit hallottam „Viheted ez is kész!”. Gondoltam már soha többet nem fognak úgy vigyázni rám, mint most. De mire észbe kaptam volna egy dobozba tettek és csak találgattam mi történik velem. Zajokat hallottam és valami olyat, hogy „Viheted a reptérre!” Meg valami olyat is, hogy Uhgari, vagy Hungary.
Nem sokkal később már éreztem, hogy repülök valahová messze az én szülővárosomtól. Ahol az a sok rendes ember megalkotott és elnevezett rollernek.
Megérkezésem után egy ismeretlen ember nyitotta ki az a sötét dobozt. Nem tudom ki lehetett, de féltem, hogy az ruhámat szeretné, ami már nem volt büdös és nem is ragadt. Szóval kivett a dobozból és elnevezett. Nem rollernek hívott, hanem Futurer-nek. Elég fura ember volt, mert zöld póló volt rajta és az én nevem volt ráírva. Hát akkor ez lehet az új gazdám?
Ekkor jött a meglepetés, amire nem számítottam. Nagyon fáradt voltam már ekkor és úgy éreztem a szemem sem tudom nyitva tartani. Ez a zöld pólós ember bedugott a nyakam mellé valami hosszú kábeles dolgot. Huuuu hát ez olyan jól esett, hogy azt éreztem egyre erősebb és egyre fiatalabb vagyok. Nem soká feltöltődik és viszem a Tunning show-ra mondta az ember, akit nem Futurer-nek hívtak pedig az volt ráírva a ruhájára. Egyszerűen Csabinak. Elég fura név bár az én nevemet jobb is ha nem használja.
Szóval megint betettek valami sötét izébe és elvittek erre a Tunning valamire. Itt már olyan sok ember volt, mint ahol születtem, de valahogy mégis minden más volt. A Csabi gondosan figyelt rám és letett a földre. Ettől a perctől kezdve sokan rám néztek és mosolyogtak. Ezt nem is éretem. Sokan meg tudták az születési nevem, amin meglepődtem. Roller, mondták többen is. Azután meg jött valami nagydarab ember, akinek a szeme előtt valami két karika volt és benne üveg, hogy elvinné a rollert. Az én vagyok hééé! A Csabit eddig kedveltem, de szó nélkül lemondott rólam. Odaadott ennek az embernek, aki azonnal a hátamra állt és lökdösött, sőt még az energiáimat is fogyasztotta. Gurultunk és közben még mindig mosolyogtak rám. Nagyon gyorsan tudok menni, amit nem is gondoltam. Vittem ezt a nagydarab embert, aki valami tesztelő, de hát ismeri a testvéreimet, mert azt mondta induláskor neki a Csabi, hogy „Hasonlítsd össze a többi Futurer rollerrel” vagyis jó helyen lehetek, mert itt lakhatnak a tesóim is.
Visszavitt hamar a kiállításon a tesztelős ember, aminek nagyon örültem. Mindent megnyomkodott rajtam és azt akarta, hogy olyan gyorsan guruljak, ahogy csak tudok.
Utána csak sorban jöttek az emberek, mert mindenki rám akart állni. Három nap alatt a Csabi nagyon rendes volt. Figyelt rám és naponta egyszer adott egy kis életerőt azzal a kábeles valamivel.
Szóval a három Tunning nap alatt jól elfáradtam és örültem is, mert nagyon szeretem az új apukámat, aki mindenkinek elmondja milyen büszke is rám, mert, hogy keveset fogyasztok és mégis mennyire sok embert elvittem a hátamon.
Azt hiszem megtaláltam az otthonom és remélem a többi testvérem is ugyanilyen apukával büszkélkedhet.
Elvégre én vagyok a Futurer!”

„Az én történetem…..<br /><br /><br /><br /><br />
Nem is tudom, hogy kezdjem el ezt a történetet, ami velem kezdődött és a végére egy egész érdekes, talán már regénybe illő is lehetne.<br /><br /><br /><br /><br />
Egy kora reggeli napon kezdődött, amikor elég furcsán beszélő emberek kezdtek el matatni és mindenféle kis valamit hozzám illeszteni. Nagyon érdekes volt számomra. Mi vagyok én?<br /><br /><br /><br /><br />
Nagyon sokan voltunk. Nagy épületben sok ember volt, akik mind egytől egyig ugyanolyan valamiket csináltak, mint én. Hmmm mi lehetek én? Hamar megértettem miről beszélnek és azt is, hogy valami olyan vagyok, ami gurul. Tehát figyeltem, miközben valami érdekeset és büdöset fújt rám valami gép. Ez olyan sötét színű valami volt, ami nem tudom mire való, de sokkal jobban nézek ki így. Szóval arról beszéltek, hogy én valami roller vagyok, és még be kell tenni valami akkumlátort is.<br /><br /><br /><br /><br />
Ezek nagyon rendes embereknek látszottak, mert óvatosan pakolásztak egyik asztalról a másikra.<br /><br /><br /><br /><br />
Gondolom a sötét ruhám miatt, amit azelőtt kaptam, hogy szép legyek. Egyszer csak ennyit hallottam „Viheted ez is kész!”. Gondoltam már soha többet nem fognak úgy vigyázni rám, mint most. De mire észbe kaptam volna egy dobozba tettek és csak találgattam mi történik velem. Zajokat hallottam és valami olyat, hogy „Viheted a reptérre Cseng!” Meg valami olyat is, hogy Uhgari, vagy Hungary.<br /><br /><br /><br /><br />
Nem sokkal később már éreztem, hogy repülök valahová messze az én szülővárosomtól. Ahol az a sok rendes ember megalkotott és elnevezett rollernek.<br /><br /><br /><br /><br />
Megérkezésem után egy ismeretlen ember nyitotta ki az a sötét dobozt. Nem tudom ki lehetett, de féltem, hogy az ruhámat szeretné, ami már nem volt büdös és nem is ragadt. Szóval kivett a dobozból és elnevezett. Nem rollernek hívott, hanem Futurer-nek. Elég fura ember volt, mert zöld póló volt rajta és az én nevem volt ráírva. Hát akkor ez lehet az új gazdám?<br /><br /><br /><br /><br />
Ekkor jött a meglepetés, amire nem számítottam. Nagyon fáradt voltam már ekkor és úgy éreztem a szemem sem tudom nyitva tartani. Ez a zöld pólós ember bedugott a nyakam mellé valami hosszú kábeles dolgot. Huuuu hát ez olyan jól esett, hogy azt éreztem egyre erősebb és egyre fiatalabb vagyok. Nem soká feltöltődik és viszem a Tunning show-ra mondta az ember, akit nem Futurer-nek hívtak pedig az volt ráírva a ruhájára. Egyszerűen Csabinak. Elég fura név bár az én nevemet jobb is ha nem használja.<br /><br /><br /><br /><br />
Szóval megint betettek valami sötét izébe és elvittek erre a Tunning valamire. Itt már olyan sok ember volt, mint ahol születtem, de valahogy mégis minden más volt. A Csabi gondosan figyelt rám és letett a földre. Ettől a perctől kezdve sokan rám néztek és mosolyogtak. Ezt nem is éretem. Sokan meg tudták az születési nevem, amin meglepődtem. Roller, mondták többen is. Azután meg jött valami nagydarab ember, akinek a szeme  előtt valami két karika volt és benne üveg, hogy elvinné a rollert. Az én vagyok hééé! A Csabit eddig kedveltem, de szó nélkül lemondott rólam. Odaadott ennek az embernek, aki azonnal a hátamra állt és lökdösött, sőt még az energiáimat is fogyasztotta. Gurultunk és közben még mindig mosolyogtak rám. Nagyon gyorsan tudok menni, amit nem is gondoltam. Vittem ezt a nagydarab embert, aki valami tesztelő, de hát ismeri a testvéreimet, mert azt mondta induláskor neki a Csabi, hogy „Hasonlítsd össze a többi Futurer rollerrel” vagyis jó helyen lehetek, mert itt lakhatnak a tesóim is.<br /><br /><br /><br /><br />
Visszavitt hamar a kiállításon a tesztelős ember, aminek nagyon örültem. Mindent megnyomkodott rajtam és azt akarta, hogy olyan gyorsan guruljak, ahogy csak tudok.<br /><br /><br /><br /><br />
Utána csak sorban jöttek az emberek, mert mindenki rám akart állni. Három nap alatt a Csabi nagyon rendes volt. Figyelt rám és naponta egyszer adott egy kis életerőt azzal a kábeles valamivel.<br /><br /><br /><br /><br />
Szóval a három Tunning nap alatt jól elfáradtam és örültem is, mert nagyon szeretem az új apukámat, aki mindenkinek elmondja milyen büszke is rám, mert, hogy keveset fogyasztok és mégis mennyire sok embert elvittem a hátamon.<br /><br /><br /><br /><br />
Azt hiszem megtaláltam az otthonom és remélem a többi testvérem is ugyanilyen apukával büszkélkedhet.<br /><br /><br /><br /><br />
Elvégre én vagyok a Futurer!”