Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Esőben is rollerezhetek?

Molnár Virág -
Esőben is rollerezhetek?

Talán az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés, amivel találkozunk, hogy vajon használhatóak e az elektromos rollerek esőben, illetve csapadékos időben is.

 

 

Ha egy szóban kellene válaszolni erre a kérdésre, akkor egyöntetűen csak annyit mondanánk: IGEN!

Minden E-TWOW felnőtt elektromos roller IP54 védelemmel van ellátva, mely egy nemzetközi jelölés, a műszaki berendezések áramköreit védő tokozás környezeti behatásokkal szembeni védettségét jelenti. Az 5-ös szám az apró méretű (<1mm) szilárd tárgyak, tehát a por elleni védelemre utal, az utána következő 4-es jelölés pedig a minden irányból érkező, fröccsenő vízzel szembeni ellenállást jelöli. 

Ennek ismeretében kijelenthető, hogy a rollerek bármilyen mértékű esőt kibírnak. Vásárlóink  számos olyan esetről számoltak be, hogy a korábban használt, konkurens márkás rollerek esetén, csapadékos időben előkerültek a jó öreg nejlonzacskók, és bizony csak így volt megoldható a közlekedés velük, hiszen a nedvesség komoly veszélyt jelentett a kormányon lévő kijelzőre és a többi elektronikus egységre egyaránt. Az E-TWOW rollerek esetén semmiféle ilyen kényszermegoldásra nincs szükség, hiszen teljes mértékben ellenállnak a napi használat során őket érő behatásokkal szemben.

Természetesen vannak extrém esetek, de szerencsére ilyenekre ritkán kerül sor. Erre jó példa, hogy a vízben történő elmerülést már nem bírják a rollerek, de valljuk be, magunktól ilyen nem is feltétlen jutna eszünkbe, bár hallottunk már Balatonban elmerült E-TWOW rollerről.

Az elektromos rollerek nedvességgel szembeni, egyetlen Achilles-pontja maga a vezérlőegység, mely az első kerék fölött helyezkedik el. Ennek sérülése, illetve beázása komoly károkat okozhat a roller elektronikus rendszerében. Az elhelyezés szempontjából azonban nem fenyegeti az a veszély, hogy alámerüljön. Általános felhasználás esetén ez az elektronikus egység olyan magasságban van, ahol már nem éri akkora mértékű szennyeződés, hogy indokolt legyen a magasnyomású mosóval való tisztítás! Fontos megjegyezni, hogy a rollerek tisztítása egyszerűen megoldható egy nedves ronggyal vagy szivaccsal, de erről a témáról [itt] olvashatsz részletesen.

Az eddig leírtak alapján kijelenthető, hogy az esőben történő közlekedésnek, E-TWOW rollerek esetén egyedül a Te komfortérzeted szab határt. Amire viszont mindenképp szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy nedves időben az utak rendkívül csúszóssá válnak, így megnő a kockázata a rollerrel való megcsúszásnak. Ilyen esetekre mindenképp javasoljuk a sebességkorlátozás beállítását, melyről [itt] olvashatsz.

A rollerekkel tehát bátran közlekedhetünk esőben, az egyetlen befolyásoló tényező inkább a minket ért víz. Ahogy nálunk mondani szokás, a roller elázhat, de Te nem!

Kapcsolat

Kérdésed van? Hívj minket a +36 20 968 8349 telefonszámon.
Kipróbálnád? Megoldható! Keress minket a service@e-twow.hu email címen.
Vásárolnál, nézz körül a webshopunkban!